Çarşamba, Aralık 30, 2009

Kağıttan çam ağacı



Kağıttan çam ağacı nasıl yapılır Martha Stewart' ın sayfasında anlatılıyor. Denedim hiç de zor değil.

Salı, Aralık 29, 2009

Boş kavanozları nasıl değerlendirelim?



Reçellerden, ballardan, turşulardan arta kalan boş kavanozları bir türlü atmaya kıyamam belki bir gün lazım olurlar diye. Ancak, bir türlü de onları kullanamam kapaklarında yazılar markalar olduğu için.


Kavanoz kapaklarını sprey boya ile boyayarak boncuklar için rengarenk kapaklı kaplar elde edebilirsiniz.
Bu kavanozlara bozuk paralarınızı doldurabilirsiniz.
Takılarınızı veya kalemlerinizi koyabilirsiniz.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

not: Sprey boya ile boyandıkları için bu kavanozları yiyecekler ile kullanmamak gerekir unutmayalım.

Pazartesi, Aralık 28, 2009

Kağıttan yılbaşı süsleri

Yılbaşına sayılı gün kala kağıttan süs hazırlamak için birkaç internet adresi vermek istedim.

Renkli kağıtlardan toplar Creative Place' in sayfasında anlatılıyor.

Kağıttan süs top çiçekler nasıl yapılır How About Orange' ın sayfasında anlatılıyor.

Kağıttan çiçekler yine How About Orange' ın sayfasında anlatılıyor.

Pazar, Aralık 27, 2009

Yeşil hediye paketi


Bu sefer yeşil bir yılbaşı hediye paketi fikri. Önce yeşil kağıtla hediyemizi paketliyoruz. Daha sonra gri renkli ikinci ambalaj kağıdı ile hediyenin iki yanındaki yeşil kağıtlar görünecek şekilde sarıyoruz.

Süslemesi için kurdela yerine bu sefer renkli kağıtlar kullanabiliriz. Bu ambalajda gri kağıdı ve de eşimin çinden getirmiş olduğu yeşil ambalaj kağıtlarını kullandım. Kağıtları krom bantlar ile de sabitledim.

Kırmızı yılbaşı hediye paketi


Yeni yıl için hediye paketi fikirlerinden biri. Kırmızı pembe ve gri rengi birarada kullanarak bayanlar için hoş bir hediye paketi hazırlayabilirsiniz. Boncuklar ile de süslemek yeni yıl temasına daha uygun hale getirecektir.


Yeni yıl hediye paketi hazırlarken fikir vermesi için birkaç adres:

Hazır şablonlu hediye paketi Melissa Espin' in sayfasında.


Örgü hediye paketi Packaging of the World sayfasında.



Gazete kağıtlarından hediye paketi nasıl yapılır How About Orange' ın sayfasında anlatılıyor.

Yastık kenarlarına renkli boncuklar


Ikea' dan aldığım düz renkli yastık kılıfları bir süre sonra sıkıcı görünmeye başladılar. Bu yastıklara nasıl biraz renk katarım yada yeni yastık kılıfları mı alsam diye düşünürken evdeki takı yapımı için almış olduğum boncuklardan kullanmadıklarım ile yastıkları süsleme fikri aklıma geldi.

Boncukları tek tek belli aralıklarla yastık kenarına dikince çok gözü yormayan sade bir süsleme ortaya çıktı. Yastık kenarını biraz daha renkli ve neşeli istiyorsanız boncukları daha sık aralıklar ile dikebilirsiniz, yada değişik renkli boncuklar kullanabilirsiniz yada daha büyük boncuklar kullanabilirsiniz.



Not: Yıkanırken boyası çıkabilecek boncuklar kullanılmamalı

Deniz kabuklarından minik küre


Bu yaz bozcaada sahillerinden topladığım deniz kabuklarını minik süs küreleri yapmak için kullandım. Küçücük bir küre için bile olsa oldukça çok sayıda deniz kabuğu gerekiyor.

Kısa bir bilgilendirme:

Küre yapımında kullandığım deniz kabuğu türüne deniz minaresi yada şeytan minaresi deniliyor. İngilizcesi "top shell". Bu tür deniz canlıların başka bir adı da "calliostoma" Oldukça fazla çeşidi var.

Minik küre için gerekli malzemeler:

pinpon topu
çöp şiş
sprey boya
silikon tabancası ve silikon
deniz minareleri


Pin pon topu yerine top şeklinde evde bulduğunuz herhangi bir şey de olabilir. Mesela boyası dökülmeye başlamış top şeklinde yılbaşı süsleri değerlendirilebilir.

İlk önce pin pon topunda çöp şişi geçirebileceğimiz bir delik açmamız lazım. Bunun için sivri uçlu bir metal yada büyük bir duvar çivisi kullanabiliriz. Çiviyi biraz ocakta ısıtıp pin pon topuna sapladığımızda kolayca delinecektir.

Deliğimizi oluşturduktan sonra çöp şişi deliğe geçirip balkonda bolca gazete kağıdı serilmiş bir yerde sprey boya ile pin pon topunu boyayabiliriz.


Boyadığımız pin pon topunun tüm yüzeyine deniz minarelerini yapıtırıyoruz ve minik deniz kabuğu küremiz tamamlanmış oluyor.