Pazar, Şubat 21, 2010

Küçük bir aynayı nasıl büyük gösterebiliriz?

Ikea' dan almış olduğum 4' lü ayna setinden bir tanesi kalmıştı. Evde tam banyo çıkışının karşısındaki duvara bir ayna asmak istedim. Ancak bu ikea aynası biraz küçük kalıyordu duvarda. Bu küçük aynayı daha büyük gösterebilmek için çevresini süslemeye karar verdim.
Gerekli malzemeler:
ayna
eski bir amerikan servisin çubukları
yeşil boyalı çubuklar (ikeada satılanlardan)
silikon tabancası
kıl testere
keski
Önce yeşil çubukları kıl testere ile ufak parçalar haline getiriyoruz. Daha sonra amerikan servisten söktüğümüz çubukları keski ile eşit boyda parçalara bölüyoruz.
Önce aynanın ortasına istediğimiz büyüklükte bir daire oluşturacak şekilde yeşil çubuk parçalarını silikon ile yapıştırıyoruz. Bu işlemi yaparken aynanın ortasına yuvarlak bir obje koyarsanız daireniz daha düzgün olur. Mesela yuvarlak bir kase kullanabilirsiniz. Hatta bütün işler tamamlanana kadar kaseyi ayna üzerinde tutarsanız aynanın orta kısmına slikon bulaştırmamış olursunuz.
Daha sonra amerikan servisten söktüğümüz çubukları sadece uç kısmına slikon sürerek oluşturduğumuz dairenin çevresine yapıştırıyoruz. Tabiki aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi çubukların uçlarındaki slikon izleri görünür halde kalıp çirkin bir görüntü oluşturuyor.
Bu slikon izlerini kapatmak için aşağıdaki fotoğraftaki gibi yeşil çubuk parçacıklarını sarı çubukların üzerine yapıştırıyoruz. 

Kımızı boncuklardan küre

İşe yaramaz bir süsten söktüğüm plastik kırmızı boncukları nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken pin pon topundan süs yapma fikrine devam etmeye karar verdim.
Gerekli malzemeler:
renkli boncuklar
pin pon topu
sprey boya
silikon tabancası
çöp şiş
Önce pin pon topumuzda sıcak bir çivi ile açtığımız ufak deliğe çöp şişi saplıyoruz. Sonra aşağıdaki resimde görüldüğü gibi pin pon topumuzu istediğimiz renk sprey boya ile boyuyoruz.
Pin pon topumuzun üzerine boncukları slikon ile yapıştırıyoruz. Dikkat edin tahmininizden çok boncuk gerekebilir küçücük bir pin pon topu için. Boncuk sayısı yeterli değil ise boncukları seyrek yapıştırabilirsiniz.

Cuma, Şubat 19, 2010

Eski dergilerden bardak altlığı

How About Orange' ın sayfasından eski dergi sayfalarından nasıl kağıttan bardak altlığı yapılır resimlerle anlatılıyor.

Tülden pon pon yapımı

Factory Direct Craft' ın sayfasında tülden pon pon yapımı anlatılıyor. Bu sevimli pon ponlar düğünlerde dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Pon ponlarınızı tuhafiye dükkanlarında "hayal tül" adı ile satılan tüller ile hazırlayabilirsiniz.

Pazar, Şubat 07, 2010

Eğlenceli, farklı lolipop nikah şekeri tasarımı


Kendi nikahım için tasarladığım lolipop nikah şekerlerini nasıl hazırlandıklarını anlatayım.
Önce lolipopların ambalajlarını çıkarıyoruz. Sonra şekerlerin üzerini önce daire şeklinde kesilmiş jelatin daha sonra da yine daire şeklinde kesilmiş tül ile sarıyoruz. Jelatin ve tülü şekerin hemen altında büzüp sıkıca tutuyoruz ve ince, renkli kurdelalar ile sıkıca düğüm atarak bağlıyoruz. İsimlerin ve tarihin basılı olduğu minik kağıtları silikon ile kurdelaların kenarına yapıştırıyoruz. Kurdelalar ile süslenmiş sepetin içerisine şekerler üstte çubuk kısımları altta kalacak şekilde dolduruyoruz.

Gazete ve dergi kağıtlarından hediye paketi


Gazate kağıtları ve çeşitli dergileri atmayıp onları hediye paketlemek için kullanabilirsiniz. Özellikle karikatür dergileri ve gezi dergilerinin sayfalarından veya eski bir haritadan ilginç bir hediye paketi oluşturabilirsiniz. Eski bir takvim sayfası da olabilir. Real Simple' ın sayfasında yukarıdaki resimdeki örnekler hazırlanmış ve pek de şık olmuş.