Pazar, Mart 28, 2010

Yaprak çikolata hazırlama

Pastalarınızı, tatlılarınızı süslemek için yaprak desenli çikolatalarınızı nasıl hazırlayacaksınız hemen anlatayım. Zehirli olmayan 4-5 cm uzunluğunda yeşil yaprakları saplarından ayırın ve bir tabağa arkaları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Arka kısımlarında yaprağın damarları daha belirgin olduğu için yaprak çikolatalarımızın desenleri daha net ortaya çıkıyor. Ben genellikle yaprak çikolata süsler hazırlarken nane yaprağı kullanıyorum.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı yaprakların üzerine küçük bir fırça veya kaşık ile yaydırın. Tüm yaprakların arka kısımlarına çikolata sürme işlemi bittikten sonra çikolatayı iyice soğuması için buzdolabında 15-20 dk kadar bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız çikolataları yapraklardan ayırdığınızda yaprak şekilli çikolata süsleriniz hazır olacaktır. Merak etmeyin yapraklar çikolatadan çok kolay ayrılıyor.

Salı, Mart 09, 2010

Pratik pasta taban kağıdı hazırlama

Eğer  pasta hazırlarken pasta taban kağıdınız bittiyse pratik bir çözümüm var. Evde bulunan pişirme kağıdından pasta taban kağıdı hazırlayabilirsiniz.
Önce servis tabağınızın boyutunda bir parça pişirme kağıdı kesin. Bu kağıdı dörde katlayın ve sonra şekilde görüldüğü gibi çapraz olarak iki kere daha katlayın. Katlamış olduğunuz kağıdın tepesini yay şeklinde kesin. Daha derin keserseniz dalgalar daha belirgin olur. Vişne soslu pratik cheesecake tarifimde bu şekilde kullandım.
Eğer çocukların kullandığı şekilli delgeçlerden varsa kağıdın kenarlarını delerek süsleyebilirsiniz.

Pazartesi, Mart 08, 2010

Bahar mevsimi için kumaş peçete halkaları

Country living sayfasında da bu renkli kumaş peçete halkalarını buldum. Renkli kumaşlardan minik halkalar hazırlanmış ve renkli düğmeler ile bağlaması yapılmış. Beyaz kumaş peçetelerinize çok daha pratik ve ucuz bir şekilde renk katabilirsiniz. Bu peçete halkalarını eski kumaş giysileri kullanarak hazırlayabilirsiniz.

Bahar mevsimi için kumaş peçeteler

The Purl Bee' nin sayfasında bahar mevsimi için kumaş peçeteler nasıl dikilir detaylıca anlatılıyor. Peçetelerin iki yüzü bir rengin tonları şeklinde seçilmiş ve rengarenk peçeteler dikilmiş.

Pazar, Mart 07, 2010

Vişne soslu kolay cheesecake

Bu haftasonu tarifi bana ait bir cheesecake hazırladım. Beşinci denemede istediğim kıvamda bir cheesecake tarifi oluşturmuş oldum. Hemen paylaşayım.
Gerekli malzemeler: 
Krema için:
500 gr labne peyniri
1 paket krema
1 yumurta
4 çorba kaşığı süt kaymak (hazır günlük satılanlardan)
yarım su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Taban kısmı için:
1 paket eti burçak bisküvi
80gr tereyağı
Üstü için:
Bir miktar vişne reçeli
Taze nane yaprakları
Önce kenetli kek kalıbımızın iç kısmını alüminyum folya ile iyice kaplıyoruz.
Daha sonra eti burçak bisküviyi un haline getiriyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını un haline getirdiğimiz bisküvi ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı alüminyum folyo ile kapladığımız kek kalıbımızın tabanına iyice bastırarark her yeri eşit olacak şekilde kaplıyouz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Biz kremayı hazırlarken o buzdolabında bekleyecek
Geniş bir kase içerisine şeker, un, vanilya, yumurta, labne peyniri, krema ve kaymağı koyup tel çırpıcı ile yavaş yavaş karışım homojen olana kadar karıştırıyoruz. Hızlı çırparsak pişerken krema kısmı çatlama yapar. Kıvamı aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi olacak.
Bu karışımı buzdolabında soğutmuş olduğumuz bisküvi taban üzerine döküp üstünü düzeltiyoruz. 175 derecelik fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Orta kısmı hafif yumuşak kalacak. Kabı salladığınızda üstteki krema oynayacaktır.
Cheesecake soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine vişne reçelini döküp nane yaprakları ile istediğimiz gibi süslüyoruz. 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Cuma, Mart 05, 2010

İlginç tasarımlar

Internette rastladığım bazı ilginç ilham verici tasarımları derledim. Blogumda ara sıra ilginç tasarım örneklerine de yer vermeyi düşünüyorum. İlk posta aşağıda.
FxBallery tasarımı vazolar

Maisie Maud Broadhead' in elektrik kablosundan tasarımı

Tokujin Yoshioka' nın Londra Camper mağazası için tasarladığı koltuklar