Pazar, Mayıs 30, 2010

Baharat kavanozlarına isim kartları

Çok sayıda baharatınız varsa ve hangisi nane hangisi kekik karıştırıyorsanız en güzel çözüm baharat kavanozlarınıza isim kartı hazırlamak olacaktır. Yapışkan etiketler üzerine isimleri yazmak da bir çözüm ancak etiketleri değiştirmek istediğinizde yapışkan etiketleri temizlemek zor.

İsim kartları hazırlamak için gerekli malzemeler:
- istediğiniz renkte karton
- renkli kalem
- makas
- delgeç
- hasır ip
- baharatlık

Kartondan ince şeritler halinde parçalar kesip bir ucunu delgeçle deldikten sonra üzerine baharatların isimlerini yazalım.


Daha sonra bu kartları hasır ipler ile kavanozların boynuna sıkıca bağlayalım. Baharatları doldurup, kapaklarını kapadığınızda isim kartlı baharat kavanozlarınız hazır.

Çarşamba, Mayıs 19, 2010

Renkli Saksılar


Satın alınan saksı çiçeklerden arta kalan siyah plastik saksıları renkli sprey boya yardımı ile dekoratif kırmızı renkli saksılara dönüştürebilirsiniz.

Eskimiş görünümlü fotoğraf çerçevesi

Kullanmadığım bir koyu kahverengi fotoğraf çerçevemi beyaz sprey boya ve zımpara yardımı ile eskitilmiş görünümlü bir çerçeveye dönüştürdüm. Çerçevenin camlarını çıkarıp beyaz sprey boya ile boyadıktan sonra bir süre kurumasını bekledim. Kuruduktan sonra zımpara kağıdı ile beyaz boyanın bir kısmını kaldırdım. Deniz kenarında çektiğimiz fotoğrafları bu beyaz çerçeveye koyunca hoş bir yaz ayı fotoğraf çerçevesine dönüştü. Zımpara ile eskitilmiş görünüm verme işlemi, sprey boya ile boyarken ortaya çıkan hataları (boyanın akması, tam kapatmaması gibi) ortadan kaldırmamı sağlamış oldu.

Pazartesi, Mayıs 17, 2010

Eski Cam Şişelerden Vazo

Finding Fabulous' un sayfasında eski cam şişelerden nasıl dekoratif vazo yapılır anlatılıyor. Bir şarap şişesi hasır ip kullanarak doğal hoş bir dekoratif obje haline dönüştürülmüş.

Perşembe, Mayıs 13, 2010

Tülden Kelebek

Bird Crafts' ın sayfasında hayal tül, galvanizli tel ve boncuk kullanılarak tül kelebek nasıl yapılır anlatılıyor. Bu kelebekleri kullanarak çeşitli süslemeler yapabilirsiniz. Mesela ilkbaharda kahvaltı sofranızı süsleyebilirler, perdelere konabilirler.

Eski Teneke Kutulardan Neler Yapabiliriz?

LyMello' nun sayfasında eski teneke kutuları nasıl değerlendirebiliriz örnekler var. Linkteki örnekler; kalemlik, oyuncak sergileme kutuları, duvar saksıları, bahçe aydınlatma elemanı ve giriş kapısında bere atkı gibi aksesuarları saklayabileceğimiz duvar kutuları.

Salı, Mayıs 11, 2010

Eski kavanozların dekupaj tekniği ile vazoya dönüşümü

Evde birikmiş pek çok cam kavanoz mutlaka vardır. Küçük cam kavanozlardan yemek masaları için kendi zevkinize göre vazolar yapabilirsiniz. Evim dergisinin sayfasında dekupaj tekniği ile cam kavanozları süsleme nasıl yapılır anlatılıyor.

Pazartesi, Mayıs 10, 2010

Duvarları renklendirebiliriz

Evim dergisinin sayfasında evinizin duvarlarını akrilik boya kullanarak nasıl renklendirip neşe katabilirsiniz anlatılıyor. Verdiğim linkden yola çıkarak evim dergisi sayfasında yer alan diğer çalışmaları da incelemenizi tavsiye ederim. Çalışmaların hepsinin nasıl yapılacağı kısa kısa anlatılıyor.

Salı, Mayıs 04, 2010

Kumaşlardan çiçek yüzükler

V and Co.' nun sayfasında kumaşlardan nasıl gül şeklinde yüzük hazırlayabiliriz detaylı şekilde resimlerle anlatılıyor.

Eski t-shirtlere biraz hareket katalım

Giymekten sıkıldığınız bir t-shirte bu şekilde farklı bir hava katabilirsiniz. Yazın deniz kenarında giymek ne güzel olur. Bu fikir Outsapop' un sayfasında.

Poşet çay askısı

Çok beğendiğim bir poşet çay askısı. Swiss Miss sayfasında gördüm. Evde kendim de farklı biçimlerde denemeyi düşünüyorum. Belki kafa kısmını tanıdığım insanların fotoğraflarını kullanarak hazırlarım.