Cumartesi, Haziran 12, 2010

Cam kavanozlardan mumluk

Eski cam kavanozlardan yaz akşamları için basit sade mumluklar yapabilirsiniz. Biraz kum doldurduğunuz kavanozlara tealight mumları yerleştirdiğinizde hazır. Eğer isterseniz kavanozların boynuna hasır ipler bağlayabilirsiniz. Bu sade kavanoz mumluklar OnceWed' in sayfasında yer alan bir düğünde masa süslemesi olarak kullanılmış.

Yaprak yaprak runner

Sarı ve yeşil renkli artık kumaşlarınız veya eski giysilerden yukarıdaki resimde göründüğü gibi yapraklar kesip bu yaprakları birleştirdiğinizde çok hoş bir runnera sahip olabilirsiniz. Yaprak yerine basit çiçek formunda parçalar yada geometrik şekiller de kullanabilirsiniz.  Martha Stewart' ın sayfasında yaz için çeşitli dekorasyon fikirleri bulabilirsiniz.

Deniz kabuklu saksılar

Deniz kenarlarından topladığınız kabuklar ile saksılarınızı yaz temasına uygun süsleyebilirsiniz. Martha Stewart'ın sayfasında bahçeniz veya balkonunuzda uygulayabileceğiniz hoş çözümler var.

Salı, Haziran 01, 2010

Tekrar kullanım temalı bir yarışma

Inhabitat' ın sayfasında "Spring Greening" adlı bir yarışma sonuçları yeralıyor. Bu yarışmanın konusu çeşitli ambalajların, dergilerin yada ampul, elbise askısı gibi objelerin farklı bir bakış açısı ile tekrar kulanılarak işlevsel ürünlere dönüştürülmesi üzerine. Aşağıda finalistlerin çalışmalarından birkaç örnek var.

 Mauricio Alfonso'nun bir çalışması. Teneke kutu içecek kapaklarından hazırlamış.

Sean Miller' in bir çalışması. Eski dergilerden hazırlamış.

Griscel Diaz' ın bir çalışması. Tuvalet kağıdı ve çeşitli kağıtların rulosundan hazırlamış.