Pazar, Aralık 27, 2009

Deniz kabuklarından minik küre


Bu yaz bozcaada sahillerinden topladığım deniz kabuklarını minik süs küreleri yapmak için kullandım. Küçücük bir küre için bile olsa oldukça çok sayıda deniz kabuğu gerekiyor.

Kısa bir bilgilendirme:

Küre yapımında kullandığım deniz kabuğu türüne deniz minaresi yada şeytan minaresi deniliyor. İngilizcesi "top shell". Bu tür deniz canlıların başka bir adı da "calliostoma" Oldukça fazla çeşidi var.

Minik küre için gerekli malzemeler:

pinpon topu
çöp şiş
sprey boya
silikon tabancası ve silikon
deniz minareleri


Pin pon topu yerine top şeklinde evde bulduğunuz herhangi bir şey de olabilir. Mesela boyası dökülmeye başlamış top şeklinde yılbaşı süsleri değerlendirilebilir.

İlk önce pin pon topunda çöp şişi geçirebileceğimiz bir delik açmamız lazım. Bunun için sivri uçlu bir metal yada büyük bir duvar çivisi kullanabiliriz. Çiviyi biraz ocakta ısıtıp pin pon topuna sapladığımızda kolayca delinecektir.

Deliğimizi oluşturduktan sonra çöp şişi deliğe geçirip balkonda bolca gazete kağıdı serilmiş bir yerde sprey boya ile pin pon topunu boyayabiliriz.


Boyadığımız pin pon topunun tüm yüzeyine deniz minarelerini yapıtırıyoruz ve minik deniz kabuğu küremiz tamamlanmış oluyor.

Hiç yorum yok: