Pazar, Şubat 21, 2010

Küçük bir aynayı nasıl büyük gösterebiliriz?

Ikea' dan almış olduğum 4' lü ayna setinden bir tanesi kalmıştı. Evde tam banyo çıkışının karşısındaki duvara bir ayna asmak istedim. Ancak bu ikea aynası biraz küçük kalıyordu duvarda. Bu küçük aynayı daha büyük gösterebilmek için çevresini süslemeye karar verdim.
Gerekli malzemeler:
ayna
eski bir amerikan servisin çubukları
yeşil boyalı çubuklar (ikeada satılanlardan)
silikon tabancası
kıl testere
keski
Önce yeşil çubukları kıl testere ile ufak parçalar haline getiriyoruz. Daha sonra amerikan servisten söktüğümüz çubukları keski ile eşit boyda parçalara bölüyoruz.
Önce aynanın ortasına istediğimiz büyüklükte bir daire oluşturacak şekilde yeşil çubuk parçalarını silikon ile yapıştırıyoruz. Bu işlemi yaparken aynanın ortasına yuvarlak bir obje koyarsanız daireniz daha düzgün olur. Mesela yuvarlak bir kase kullanabilirsiniz. Hatta bütün işler tamamlanana kadar kaseyi ayna üzerinde tutarsanız aynanın orta kısmına slikon bulaştırmamış olursunuz.
Daha sonra amerikan servisten söktüğümüz çubukları sadece uç kısmına slikon sürerek oluşturduğumuz dairenin çevresine yapıştırıyoruz. Tabiki aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi çubukların uçlarındaki slikon izleri görünür halde kalıp çirkin bir görüntü oluşturuyor.
Bu slikon izlerini kapatmak için aşağıdaki fotoğraftaki gibi yeşil çubuk parçacıklarını sarı çubukların üzerine yapıştırıyoruz. 

Hiç yorum yok: