Pazar, Mart 07, 2010

Vişne soslu kolay cheesecake

Bu haftasonu tarifi bana ait bir cheesecake hazırladım. Beşinci denemede istediğim kıvamda bir cheesecake tarifi oluşturmuş oldum. Hemen paylaşayım.
Gerekli malzemeler: 
Krema için:
500 gr labne peyniri
1 paket krema
1 yumurta
4 çorba kaşığı süt kaymak (hazır günlük satılanlardan)
yarım su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Taban kısmı için:
1 paket eti burçak bisküvi
80gr tereyağı
Üstü için:
Bir miktar vişne reçeli
Taze nane yaprakları
Önce kenetli kek kalıbımızın iç kısmını alüminyum folya ile iyice kaplıyoruz.
Daha sonra eti burçak bisküviyi un haline getiriyoruz. Eritmiş olduğumuz tereyağını un haline getirdiğimiz bisküvi ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı alüminyum folyo ile kapladığımız kek kalıbımızın tabanına iyice bastırarark her yeri eşit olacak şekilde kaplıyouz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Biz kremayı hazırlarken o buzdolabında bekleyecek
Geniş bir kase içerisine şeker, un, vanilya, yumurta, labne peyniri, krema ve kaymağı koyup tel çırpıcı ile yavaş yavaş karışım homojen olana kadar karıştırıyoruz. Hızlı çırparsak pişerken krema kısmı çatlama yapar. Kıvamı aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi olacak.
Bu karışımı buzdolabında soğutmuş olduğumuz bisküvi taban üzerine döküp üstünü düzeltiyoruz. 175 derecelik fırında kenarları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Orta kısmı hafif yumuşak kalacak. Kabı salladığınızda üstteki krema oynayacaktır.
Cheesecake soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz. Üzerine vişne reçelini döküp nane yaprakları ile istediğimiz gibi süslüyoruz. 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: