Pazar, Mart 28, 2010

Yaprak çikolata hazırlama

Pastalarınızı, tatlılarınızı süslemek için yaprak desenli çikolatalarınızı nasıl hazırlayacaksınız hemen anlatayım. Zehirli olmayan 4-5 cm uzunluğunda yeşil yaprakları saplarından ayırın ve bir tabağa arkaları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Arka kısımlarında yaprağın damarları daha belirgin olduğu için yaprak çikolatalarımızın desenleri daha net ortaya çıkıyor. Ben genellikle yaprak çikolata süsler hazırlarken nane yaprağı kullanıyorum.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı yaprakların üzerine küçük bir fırça veya kaşık ile yaydırın. Tüm yaprakların arka kısımlarına çikolata sürme işlemi bittikten sonra çikolatayı iyice soğuması için buzdolabında 15-20 dk kadar bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız çikolataları yapraklardan ayırdığınızda yaprak şekilli çikolata süsleriniz hazır olacaktır. Merak etmeyin yapraklar çikolatadan çok kolay ayrılıyor.

Hiç yorum yok: